Oude brug afgesloten voor rampenoefening - GelreNieuws.nl

Oude brug afgesloten voor rampenoefening

Geplaatst op 16 maart 2011, om 11:57 uur


ZUTPHEN –
De Oude IJsselbrug is zondag 27 maart tijdelijk afgesloten vanwege een grote rampenoefening PANNE. Dat meldt de gemeente Zutphen.

De Oude IJsselbrug is tussen 6 en 10:30 uur afgesloten voor verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen nog wel van de brug gebruik maken. Die ochtend rijden er ook geen treinen over de brug. Reizigers kunnen met de bus of omreizen via Deventer. Tevens rijden er i.v.m. werkzaamheden geen treinen tussen Arnhem en Dieren. Ook op dit traject zet NS stopbussen in. Reizigers krijgen het advies om kort voor vertrek www.ns.nl te raadplegen voor een actueel reisadvies.

Tijdens de oefening worden het ‘Incidentenbestrijdingsplan Vaarwegen Oost Nederland’ en het ‘Calamiteitenplan Rail’ beoefend. Volgens het senario van de calamiteitenoefening PANNE hangt er dikke mist over de rivier op het moment dat er op de oude IJsselbrug een incident dreigt met een trein. In de IJssel strandt een schip onder de brug. Tientallen hulpverleners zullen in actie komen.

Tijdens deze oefening werken diverse partijen samen zoals: Rijkswaterstaat, de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland, KLPD, Prorail, NS-reizigers, en de gemeente Zutphen. Een uitdaging voor de deskundige deelnemers met als doel dat de operationele diensten goed samenwerken.

De oefening is via Twitter te volgen onder @panne2011 en #panne2011, vanaf 7.00 uur.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com