Overval op woning in Warnsveld - GelreNieuws.nl

Overval op woning in Warnsveld

Geplaatst op 16 maart 2011, om 21:19 uur

WARNSVELD – Op woensdagavond 16 maart vond er een overval plaats op een woning aan de Bieshorstlaan in Warnsveld. Twee daders gingen er onder meer met een geldbedrag vandoor. Zij zijn mogelijk gevlucht in een donkere auto. De bewoners raakten niet gewond.

De politie kreeg omstreeks 20:15 uur de melding van de overval. Twee mannen drongen de woning binnen en bedreigden de bewoners met een voorwerp dat lijkt op een vuurwapen.

Er ontstond een korte schermutseling tussen de overvallers en de bewoners. Ook de hond van de bewoners bemoeide zich ermee. De overvallers gingen er vervolgens met onder meer een geldbedrag vandoor. Zij zijn lopend gevlucht. Mogelijk is het tweetal in een kleine donkere auto gestapt. Deze auto maakte een pruttelend geluid en heeft vermoedelijk een lekke uitlaat.

Van beide overvallers is een signalement bekend. De eerste overvaller is een blanke man met kort, stekelig, mogelijk blond haar, tussen de 1.70-1.75 m land en 25-30 jaar oud. Verder viel op dat hij hangerige ogen had met daaronder wallen.

De tweede man had een donkere huidskleur, kort zwart haar, droeg een strakke muts op zijn hoofd en was korter dan de andere man.

De recherche is direct een onderzoek gestart, inclusief een sporenonderzoek. Ook is er een buurtonderzoek ingesteld en is er met een speurhond gezocht. Na de overval is lokaal een sms-bericht verspreid over de overval. De bewoners worden in contact gebracht met Slachtofferhulp.

Mensen die iets hebben gezien of andere tips hebben, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

(Op dringend verzoek van de bewoner is het beeldmateriaal verwijderd. Red.)