Politie adviseert: Honden aan de lijn! - GelreNieuws.nl

Politie adviseert: Honden aan de lijn!

Geplaatst op 11 maart 2011, om 16:55 uur

HULSHORST – Nu het voorjaar aanbreekt, is dit ook weer de periode dat er in het verleden gif is aangetroffen op landerijen en in bossen bij Hulshorst.

Om te voorkomen dat zich dit voorjaar ook weer gevallen van vergiftiging, van met name de honden, voordoen in gebieden rond Hulshorst, roepen de politie en de gemeente Nunspeet de hondenbezitters op, om hun honden dit voorjaar in die gebieden aangelijnd te houden.

Het is niet exact aan te geven wanneer deze periode voorbij is. Maar ervaringen uit het verleden leren, dat met name in het voorjaar, met enige regelmaat vergif of vergiftigd vlees is aangetroffen, waarvan enkele huisdieren het slachtoffer werden.

Mocht uw hond na het uitlaten, onverhoopt toch tekenen van vergiftiging tonen, zoek dan meteen contact met uw dierenarts.

Vorig jaar heeft de gemeente hierover een voorlichtingsavond gehouden in het dorpshuis in Hulshorst. Ook is er een particuliere website over de vergiftigingen gemaakt, http://gifinhulshorst.come2me.nl.

Tot slot vraagt de politie om verdachte situaties in dit verband, meteen bij de politie te melden. Ook tips die kunnen leiden tot het opsporen van de verdachte kunnen gemeld worden via 0900-8844 of, indien u anoniem wenst te blijven, via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com