Snelkraak bij winkelpand in Nunspeet

Geplaatst op 30 maart 2011, om 15:41 uur

NUNSPEET – De daders van een snelkraak bij een telefoniewinkel aan de Dorpsstraat in Nunspeet, in de nacht van dinsdag op woensdag 30 maart, zijn vermoedelijk zonder buit gevlucht.

Met een donkere auto, vermoedelijk een Audi, zijn ze met hoge snelheid weggereden. De politie is nog op zoek naar tips en getuigen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De toegangsdeuren van het pand werden rond 1.15 uur vernield. Tijdens de inbraak werden de daders, vermoedelijk dermate gestoord door een getuige dat ze er zonder buit vandoor zijn gegaan. De mannen zijn in een donkerkleurige auto, vermoedelijk een Audi, met zeer hoge snelheid weggereden, richting het station en de A28. De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak en is op zoek naar tips en getuigen die iets van of bij de inbraak hebben gezien of de vluchtende auto nog hebben zien rijden. Men kan bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000

Aanhouding geweld tegen politieman
Tijdens het onderzoek op de plaats van de inbraak zijn twee mannen van 19 en 21 jaar uit Nunspeet aangehouden wegens belediging en openlijke geweldpleging van beiden tegen een agent. De mannen, vermoedelijk onder invloed van alcohol, negeerden het afzetlint bij de snelkraak. Op het moment dat de agent ze verzocht terug te gaan, beledigde de 19-jarige de agent en probeerden beiden hem te slaan. Hiervoor zijn ze aangehouden en naar het politiebureau gebracht voor onderzoek en verhoor. Ze werden ingesloten en woensdagmiddag, na het opmaken van een proces-verbaal, in vrijheid gesteld.