Aanhouding bij paasvuur Zieuwent

Aanhouding bij paasvuur Zieuwent

Geplaatst op 25 april 2011 10:16 uur | Laatst bijgewerkt op 25 april 2011 10:16

ZIEUWENT – De politie stelt een onderzoek in naar de misdragingen van een groep jongeren bij het paasvuur op zondagavond 24 april in Zieuwent. Een 21-jarige jongen uit Groenlo is aangehouden en meer aanhoudingen volgen.

Tijdens het paasvuur bleek een groep jongeren zich al bierdrinkend op het terrein op te houden. Ze gedroegen zich hinderlijk en waren door de organisatie meerdere keren gewaarschuwd. Door enkele jongeren werd ook vuurwerk afgestoken. Aangezien zij zich bleven misdragen, wed besloten de groep weg te sturen. Hier was ook een politiehond ter assistentie aanwezig. Eén van de jongeren weigerde om weg te gaan en werd aangehouden. Een kameraad vond het nodige om een agent te schoppen en ook hij werd aangehouden. Vervolgens bemoeide iedereen zich met de aanhouding en in de hectiek zag de eerste jongen kans om te ontkomen. Zijn identiteit is bekend en de politie zet het onderzoek voort en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Tijdens het paasvuur heeft de politie zich ook ontfermd over een 15-jarige jongen uit Lichtenvoorde die teveel gedronken had. Hij had overgegeven en kon niet meer op zijn benen staan. Z’n ouders werden gebeld waarna zij de zorg voor hun zoon over namen.