Beschonken automobiliste (71) botst in Lochem

Geplaatst op 29 april 2011, om 12:04 uur

LOCHEM – De politie heeft donderdag 28 april op de Rengersweg (N332) tussen Laren (Gld) en Lochem een 71-jarige automobiliste aangehouden. De vrouw had daar een kleine aanrijding veroorzaakt en bleek vermoedelijk onder invloed van alcohol. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

De politie kreeg rond 17:30 uur de melding dat op de Rengersweg een automobiliste op haar voorganger was gebotst toen deze afremde voor verkeerslichten. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ter plaatse troffen agenten de automobiliste slapend in haar auto aan. Omstanders hadden haar auto in de berm geplaatst. Getuigen verklaarden dat de vrouw net voor de aanrijding ook al bijna een aanrijding had veroorzaakt door geen voorrang te verlenen. De agenten roken een alcohollucht bij de vrouw en namen haar een blaastest af, waaruit bleek dat zij vermoedelijk onder invloed was van alcohol. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier weigerde zij mee te werken aan de ademanalyse. Haar rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.