Beschonken vrouw (73) botst op auto in Vorden

Geplaatst op 1 april 2011, om 23:00 uur

VORDEN – Een 73-jarige vrouw uit Vorden is vrijdagavond door de politie aangehouden nadat ze op de Almenseweg in Vorden van de weg raakte en tegen een geparkeerde auto botste. De vrouw had “iets” te diep in het glaasje gekeken.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het ongeval gebeurde rond tien over half tien. De vrouw reed in de richting van Almen en botst bij een wegversmalling op een paaltje. De auto kwam vervolgens enkele meters verder tegen een geparkeerde auto tot stilstand. Omstanders waarschuwde de hulpdiensten.

Toen de hulpdiensten arriveerde stapte de vrouw in haar auto en wilde die niet meer verlaten. Na enig aandringen stapte de vrouw toch uit. Direct ontstond het vermoeden dat de vrouw onder invloed van alcohol verkeerde.

Het ambulancepersoneel constateerde dat de vrouw ongedeerd was.

Omdat op straat niet kon worden vastgesteld hoeveel alcohol de vrouw had gedronken, moest ze mee naar het politiebureau voor een uitgebreide ademanalyse. Bij haar aanhouding verzette de vrouw zich hevig. Meerdere agenten waren nodig om haar in de handboeien te slaan en in de politieauto te krijgen. Op het politiebureau aangekomen weigerde de vrouw iedere medewerking aan de ademanalyse. Haar rijbewijs werd  daarop ingenomen en de politie maakt een proces-verbaal op.

De auto van de vrouw raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.