Brommerrijders Winterswijk op de bon

Geplaatst op 6 april 2011, om 17:26 uur

WINTERSWIJK – De politie heeft dinsdagmiddag 5 april een bromfietscontrole gehouden in het centrum van Winterswijk. Er werden 14 brom- en snorfietsen gecontroleerd op hun constructiesnelheid en eventuele technische gebreken. Zeven bestuurders kregen een proces-verbaal.

De controle vond plaats aan het eind van de middag en tijdens de avondspits. Door motoragenten werden de bromfietsbestuurders naar de controleplek aan de Dingstraat (politiebureau) geleid. Om de snelheden van de brom/snorfietsen te meten, werd een rollerbank gebruikt. Uiteindelijk kregen zes bestuurders proces-verbaal voor een te hoge constructiesnelheid. De hoogst gemeten overtreding was bij een snorfiets met 26 km/u overschrijding.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Naast de snelheidsovertreders kreeg één bestuurder proces-verbaal voor te gladde banden.

Bij de controle werd ook bij een personenauto het kentekenbewijs ingevorderd in verband met een overschrijding van het geluidsniveau. De man had een zogenaamde ‘bruluitlaat’ op zijn auto. Er werd 117 decibel gemeten, in plaats van de maximaal toegestane 84 decibel. De eigenaar krijgt vier weken de tijd om zijn auto weer in originele staat te brengen. Daarna moet hij opnieuw het geluidsniveau laten testen en als alles dan in orde is, krijgt hij zijn kentekenbewijs weer terug.