Motoren botsen op losgeraakt wiel

Geplaatst op 18 april 2011, om 15:39 uur

HARDERWIJK – Een 60-jarige man en een 59-jarige vrouw op een motor, raakten op zondagavond 17 april gewond na een ongeval op de A28 bij Harderwijk. Ze botsten op een losgeraakt wiel van een aanhanger die voor hen reed. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Het stel uit IJmuiden reed omstreeks 21.00 uur op de motor over de A28 in de richting van Amersfoort. Vermoedelijk raakte er vlak voor de afslag Harderwijk/Lelystad een wiel los van een aanhangwagen die voor hen reed.

Deze aanhangwagen werd getrokken door een bestelbus, bestuurd door een 19-jarige man uit Sliedrecht. Het losgeraakte wiel raakte de motor, waardoor deze ten val kwam en in de berm schoof. Hulpdiensten die ter plaatse kwamen troffen de man en de vrouw aan in de middenberm, beiden waren aanspreekbaar en werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De A28 is korte tijd afgesloten geweest, zodat hulpdiensten hun werk konden doen. De dienst Verkeersongevallen Analyse van de politie verricht een nader onderzoek.