Onderzoek diefstal telefoonkabels en daklood afgerond

Geplaatst op 12 april 2011, om 15:46 uur

ULFT – De politie heeft een onderzoek naar de diefstal van ongeveer 15 meter telefoonkabel van een bouwterrein aan de Biezenakker in Ulft en de diefstal van enkele stukken daklood van een naastgelegen woning aan het Oerseveld afgerond. Er zijn twee verdachten aangehouden.

Op 6 maart werden er op diverse plekken op het bouwterrein stukken telefoonkabels weggeknipt. Deze stukken bij elkaar betrof totaal ongeveer 15 meter. Verder bleek dat er van een woning in de omgeving van dit bouwterrein stukken lood van het dak waren weggenomen, waardoor het dak niet meer waterdicht was.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Enkele oplettende getuigen hadden twee knapen op dit bouwterrein verdacht zien rondhangen, waarna de politie werd gewaarschuwd. Deze stelde een onderzoek in en heeft begin april twee verdachten, een 20-jarige man uit Silvolde en een 21-jarige man uit Ulft, aangehouden. De verdachten hebben bij de politie bekennende verklaringen afgelegd.

Schade verhalen
De totale opbrengst van het koper en lood, leverde de verdachten 10 euro op. De totale schade naar aanleiding van de diefstallen bedraagt 4300 euro. De benadeelden gaan de schade verhalen op deze twee verdachten.

Tegen beide verdachten wordt een proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie beslist over een verdere vervolging van het tweetal.