Ouderen dupe van Babbeltrucs - GelreNieuws.nl

Ouderen dupe van Babbeltrucs

Geplaatst op 14 april 2011, om 19:41 uur

ERMELO/PUTTEN – De politie heeft op woensdag 13 april twee meldingen gekregen van oudere mensen die in hun woning bestolen zijn van geld en een pinpas door een babbeltruc. Bij een derde melding bleef het bij een poging. De meldingen kwamen vanaf de Kerkstraat en Bosrand in Putten en de Leuvenumseweg in Ermelo.

In alle gevallen werden de bewoners in hun woning aan de praat gehouden door een onbekende man met een verhaal over een gaslek, terwijl vermoedelijk een andere persoon in de woning op zoek ging naar buit. Aan de Kerkstraat in Putten gebeurde dit woensdag rond 10.30 uur. Hier is geld weggenomen. Op de Bosrand bleef het rond het middaguur bij een poging en lijkt niets te zijn weggenomen. Bij de woning aan de Leuvenumseweg in Ermelo meldde men zich aan het begin van de middag aan de deur. Hier is een bankpas weggenomen. De politie onderzoekt of er een verband bestaat tussen de drie incidenten en is op zoek naar de twee mannen. Het gaat om twee blanke mannen in de leeftijd van 30 tot 35 jaar. Beide mannen spraken goed Nederlands en zagen er verzorgd uit. De ene man droeg een ribbroek met daarop een trui en de andere man droeg donkere kleding. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Waarschuwing
De politie waarschuwt mensen voor dergelijke trucs. Voornamelijk oudere mensen zijn vaak slachtoffer van dergelijke praktijken. De dieven weten met een smoesje het huis binnen te komen of houden de bewoners bij de deur aan de praat en een handlanger steelt ondertussen waardevolle spullen. De politie adviseert daarnaast om nooit de pincode aan een vreemde te geven, hoe betrouwbaar het ook lijkt. Geen enkele officiële instantie vraagt telefonisch om een pincode.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com