Politie waarschuwt voor insluipers - GelreNieuws.nl

Politie waarschuwt voor insluipers

Geplaatst op 26 april 2011, om 09:15 uur

APELDOORN – Het lijkt een lange zomer te worden. Om die reden waarschuwt de politie inwoners van de regio Noord- en Oost-Gelderland dan ook voor inbrekers of insluipers die hiervan  graag gebruik maken. Laat geen ramen of (balkon)deuren open staan, ook niet wanneer u even een boodschapje gaat doen.

Tips staan op www.politie.nl

Uit analyse van de aangiften blijkt, dat inbraken en insluipingen op alle plekken in de regio plaatsvinden. Hieruit is ook op te maken dat deze feiten vaak overdag plaatsvinden. Dikwijls lijkt te gelden dat gelegenheid de dief maakt. Openstaande deuren en ramen zonder direct toezicht van bewoners  (lekker klussen in de tuin) en duidelijk zichtbare waardevolle goederen blijken vaak doelwit. Ook is het belangrijk om bij het afsluiten van de ramen en deuren de sloten op slot te draaien. Hierdoor voorkom je de kans om slachtoffer te worden van het zogenaamde flipperen, waarbij inbrekers met behulp van bijvoorbeeld een stuk plastic vrij eenvoudig het slot kunnen openen. Daarnaast adviseert de politie de sleutel uit het slot te halen zodat de zogenaamde gaatjesboorders geen kans krijgen de deuren of ramen te openen.
 
Voorkomen van woninginbraken
De politie Noord- en Oost-Gelderland voert diverse projecten uit om woninginbrekers aan te houden, maar aan het voorkomen ervan kunnen burgers een belangrijke bijdrage leveren. De politie doet een beroep op burgers om alert te zijn op verdachte situaties en de politie te bellen. Naast het treffen van preventieve maatregelen is goedgekeurd hang- en sluitwerk zeker van belang. Dieven zoeken altijd woningen uit waar ze makkelijk binnen kunnen komen.
Op diverse sites staat informatie over het Politiekeurmerk Veilig wonen.
 
Help de politie!
De politie werkt hard om woninginbraken en insluipingen tegen te gaan en op te lossen. Daarbij is informatie van burgers erg belangrijk. Hoe meer informatie de politie heeft, hoe beter dit is voor het onderzoek en des te eerder zicht op mogelijke daders gekregen kan worden. Ziet u bijvoorbeeld een verdacht persoon in uw buurt lopen, of een auto meerdere malen doelloos rond rijden, schroom dan niet om de politie te bellen. Bij verdachte situaties kunt u bellen naar 112. Voor meldingen waarbij de komst van de politie niet direct noodzakelijk is, bel dan naar 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan naar 0800-7000.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com