Rode Kruis Achterhoek zoekt 600 vrijwilligers - GelreNieuws.nl

Rode Kruis Achterhoek zoekt 600 vrijwilligers

Geplaatst op 4 april 2011, om 10:18 uur

ACHTERHOEK – In april gaat er voor de afdelingen in de Achterhoek een grote gezamenlijke wervingscampagne van start om de vele vacatures in de Achterhoek vervuld te krijgen. Via deze campagne vraagt het Rode Kruis aandacht voor de vacatures en de lokale activiteiten van de afdelingen in de Achterhoek.

De nieuwe website voor de Achterhoek (www.rodekruis.nl/achterhoek) vervult hierin een centrale rol. De boodschap van deze campagne is “Vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis is leuk, leerzaam en zinvol”. Het Rode Kruis is op zoek naar bestuurders en operationele vrijwilligers voor o.a. sociale-, noodhulp- en internationale activiteiten. Tevens maken wij graag kennis met kandidaten met affiniteit op het gebied van fondsenwerving, communicatie of vrijwilligersmanagement.

Bij grote rampen en calamiteiten bieden vrijwilligers van het Rode Kruis ondersteuning. Binnen noodhulp bieden vele vrijwilligers in de volgende onderdelen hulp.

Medische assistentie
Hulp aan ambulancediensten bij rampen en calamiteiten. Vrijwilligers doen voorbereidend werk, assisteren de ambulanceverpleegkundige bij de behandeling, helpen met het voorbereiden van transport van gewonden en blijven bij een patiënt die even moet wachten.

Opvang en verzorging
Bij rampen en grote calamiteiten kan de gemeente een beroep doen op het Rode Kruis voor de opvang en verzorging van slachtoffers. Dit betekent dat in het geval van evacuaties het Rode Kruis de mensen tijdelijk onderdak verschaft. Ook helpen vrijwilligers bij de registratie van gegevens en bieden een luisterend oor voor geschrokken mensen.

Evenementenhulpverlening
Popconcerten, carnaval, sportwedstrijden, de Military, inhuldiging FC Twente, de Graafschap, Barchemse en Doetinchemse Vierdaagsen. Voorbeelden van gebeurtenissen waarbij veel mensen op de been zijn en waar het Rode Kruis eerste hulp biedt bij groot en klein leed.

Verwanteninformatie
Een ramp brengt altijd chaos met zich mee. Dat maakt het moeilijk om te achterhalen wie de getroffenen zijn. Liggen vermisten in het ziekenhuis of zijn ze op de vlucht geslagen? Het Rode Kruis helpt gemeenten bij die zware taak. Getrainde vrijwilligers registreren de vermeende slachtoffers en de verwanten die op zoek zijn. Via de telefoon, de computer en ook ter plekke, in ziekenhuizen en opvangcentra.

Opsporing en contactherstel
Tijdens een ramp of gewapend conflict verliezen mensen elkaar snel uit het oog. In het buitenland probeert het Rode Kruis vermisten terug te vinden. Dit gebeurt onder meer met muurkranten en Rode Kruis berichten die via het internationale netwerk worden verspreid. Ook in de Achterhoek helpen vrijwilligers met de registratie van verzoeken tot opsporing.

Ook u kunt helpen
Bent u hulpvaardig? Bent u die vrijwilliger, die zich wil inzetten voor de getroffenen of de kwetsbaren? Kunt u in een team werken? Mensen opvangen en verzorgen? Bent u diegene, die mensen weet te herenigen? Bent u die hulpverlener die ongeveer 12 uur per maand tijd vrij wil maken?

Wij bieden begeleiding en professionele ondersteuning. Onkostenvergoeding en verzekering. Er zijn momenteel vacatures op het gebied van noodhulp, eerste hulp en evenementenhulp. Wij bieden u de mogelijkheid om naast het deelnemen aan scholing, ervaring op te doen bij de grootste humanitaire hulporganisatie die wereldwijd actief is.

Voor meer informatie:
Kijk voor deze en andere vacatures bij de afdelingen van het Nederlandse Rode Kruis in de Achterhoek op de website www.rodekruis.nl/achterhoek of bel 0547-364090.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com