Met gestolen beelden aangehouden - GelreNieuws        

Met gestolen beelden aangehouden

Geplaatst op 7 april 2011, om 17:34 uur

TWELLO – De politie heeft onlangs dankzij een tip van een recyclingbedrijf uit Apeldoorn een 23-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de in de gemeente Voorst gestolen beelden in stukken bij het bedrijf te hebben aangeboden. Tegen hem wordt proces-verbaal voor heling opgemaakt.

De politie kreeg in maart een melding dat er bij een recyclingbedrijf in Apeldoorn brons in kleine stukken was aangeboden. Het bedrijf vertrouwde de lading niet en stelde de politie op de hoogte. Het ging om kleine stukken brons, die vermoedelijk van één of meerdere beelden waren geweest.

Onderzoek wees uit dat de stukken afkomstig waren van drie in de gemeente Voorst gestolen beelden. Het gaat daarbij om de Rustende Landman, het Meisje en de Dans en het beeld de Twee Mensen. Deze beelden werden in het een na laatste weekend van januari 2011 gestolen.

De verdachte, een 23-jarige Apeldoorner werd aangehouden en heeft bekend dat hij de al in stukken geslepen beelden heeft getracht te verkopen. Hij heeft tot afgelopen week in voorlopige hechtenis gezeten. Het proces-verbaal wordt binnenkort aan het Openbaar Ministerie overgedragen. Het onderzoek naar de diefstal van de beelden wordt voortgezet.

De gemeente Voorst is van de ontwikkelingen in het onderzoek op de hoogte gesteld.

Video: Omroepgelderland.nl