Verkeerscontrole op A18 Didam - GelreNieuws.nl

Verkeerscontrole op A18 Didam

Geplaatst op 8 april 2011, om 16:34 uur

DIDAM – De politie heeft donderdag 7 april in samenwerking met de Douane en de Inspectie Verkeer en Waterstaat een verkeerscontrole gehouden op de snelweg A18 bij Didam. De aandacht was vooral gevestigd op de verkeersveiligheid.

Naast het controleren van de staat van de voertuigen, is er ook gekeken naar gedragingen in het verkeer, zoals de  snelheid en het laten afleiden door het bedienen van navigatie of andere communicatiemiddelen.

De controle is ’s ochtends uitgevoerd op de A18 ter hoogte van de Geulenkamp. In totaal zijn 41 voertuigen gecontroleerd. Er is onder andere bekeurd voor de volgende zaken: niet dragen van de gordel, het voeren van onjuiste verlichting, niet kunnen tonen van het rijbewijs en het hebben van een scherpe uitstekende lading. Ook is een auto met aanhangwagen in beslag genomen in verband met het herhaaldelijk niet verzekeren van het voertuig en werd er ruim 160 euro aan openstaande boetes geïnd.

Door een motoragent werd een snelheidsovertreding van 160 km/u geconstateerd, ook deze automobilist kreeg een bekeuring.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerde 19 vrachtwagens. Twee chauffeurs hadden zich niet gehouden aan de verplichte rusttijd.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com