Ambulance strandt met pech op A1

Geplaatst op 13 mei 2011, om 19:36 uur

UDDEL – Een 16-jarige bromfietser uit Zeewolde is in de nacht van vrijdag op zaterdag 14 mei overleden aan de gevolgen van een ongeval op 13 mei op de Meervelderweg in Uddel.

De jongen reed omstreeks 15.30 uur met zijn bromfiets op het fietspad langs de Meervelderweg in Uddel richting Harderwijk. Uit tegenovergestelde richting kwam een bestelauto bestuurd door een 40-jarige man uit Assen. De bestelauto sloeg linksaf om het terrein van een winkel op te rijden en zag daarbij de bromfietser over het hoofd. De jongen heeft zeer hard geremd waardoor hij is gelanceerd en op de motorkap terecht is gekomen. De jongen raakte hierdoor ernstig gewond. Twee militairen verleenden eerste hulp aan de jongen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Er werd direct een traumahelikopter opgeroepen. Deze landde op de vluchtstrook bij de oprit van de A1. De ambulance die de jongen naar de heli zou brengen, kreeg onderweg pech. Uiteindelijk werd de jongen met een andere ambulance rechtstreeks, met begeleiding van de trauma-arts van de helikopter, naar het UMC in Utrecht vervoerd. Hier overleed hij later aan zijn verwondingen.

De bestuurder van de auto is gehoord. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.