Diefstal uit woning door babbeltruc

Geplaatst op 3 mei 2011, om 11:53 uur

WILP – Op maandag 2 mei zijn aan de Rijksstraatweg in Wilp bij een zogeheten babbeltruc onder meer sieraden en pinpassen weggenomen uit een woning. De bewoners werden buiten hun woning aan de praat gehouden, terwijl een ander binnen zijn ‘slag sloeg’. De politie blijft waarschuwen voor dergelijke praktijken.

De bewoners werden rond 15.45 uur door twee licht getinte mannen met een smoes naar buiten gepraat. Een derde persoon bleef in een auto zitten, die op de oprit geparkeerd werd. Eenmaal buiten liep één van de mannen weg en heeft vermoedelijk de spullen uit de woning weggenomen. Nadat deze persoon zich even later weer bij de bewoners voegde, nam het tweetal afscheid en verdween in de wachtende auto in onbekende richting. Het gaat vermoedelijk om en oud model Mercedes, licht van kleur.

Getuigenoproep
De politie heeft bovenstaand incident in onderzoek en is op zoek naar getuigen. Het gaat om twee getinte mannen van rond de 20 jaar. Beiden hadden een verzorgd uiterlijk en een slank en normaal postuur. De jongemannen spraken goed Nederlands, maar wel met een licht buitenlands accent. Eén van de mannen was geheel in het zwart gekleed, de andere droeg een grijze trui of vest en een blauwe spijkerbroek.

Men kan contact opnemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Waarschuwing
De politie waarschuwt met dit bericht voor allerlei oplichtingpraktijken. Op uiteenlopende manieren weten oplichters iedere keer weer hun slag te slaan en vele onschuldige slachtoffers te maken. Voornamelijk oudere mensen zijn vaak slachtoffer van dergelijke praktijken. De dieven weten met een smoesje het huis binnen te komen of houden de bewoners bij de deur aan de praat en een handlanger steelt ondertussen waardevolle spullen. Al deze voorbeelden zijn smoezen of ‘babbeltrucs’ en bedoeld om bewoners op te lichten en te bestelen.