Drankrijders betrapt op Veluwe

Geplaatst op 26 mei 2011, om 16:12 uur

VELUWE – De politie heeft woensdag en donderdag 26 mei drie personen aangehouden voor het rijden onder invloed in Nunspeet, Putten en Hierden.

Woensdagmiddag 25 mei hielden agenten een 37-jarige man uit Hilversum staande op de Brouwersbosweg in Hierden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en had geen rijbewijs. Uit de ademanalyse kwam een promillage van 1,7 (ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5). De politie maakt proces-verbaal tegen hem op voor zowel het rijden onder invloed van alcohol als het rijden zonder rijbewijs.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In de nacht van woensdag op donderdag 26 mei werd een 43-jarige Nunspeter rond 02:00 uur staande gehouden op de Gruppendelerweg in Nunspeet. Uit de blaastest bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit kwam een promillage van 1,1.

Eerder die nacht, rond 01:00 uur, werd een 40-jarige Utrechtse staande gehouden op de A28 ter hoogte van Vanenburg, Putten. Ook zij bleek onder invloed van alcohol te zijn en werd aangehouden. Uit haar ademanalyse kwam een promillage van 0,8. Beide kregen een rijverbod van een aantal uur en tegen beide maakt de politie proces-verbaal op.