Fuse afsluiter Bevrijdingspop Zutphen - GelreNieuws.nl

Fuse afsluiter Bevrijdingspop Zutphen

Geplaatst op 6 mei 2011, om 09:43 uur


ZUTPHEN –
De band Fuse heeft donderdagavond voor een daverende afsluiter van een mooie dag Bevrijdingspop Zutphen gezorgd. Ruim 500 mensen genoten van het optreden.

De tweede editie van Bevrijdingspop, dat donderdag even na 12.30 uur begon op het ’s Gravenhof. Schoolband The Goozbumps van het Isendoorn trapte voor een handjevol publiek af. In de loop van de middag en avond traden verschillende aanstormende bands op en stroomde het publiek mondjesmaat toe, zonder dat het plein overigens uitpuilde.

Het was voor het eerst dat het festival op het ’s Gravenhof plaatsvond. Vorig jaar, bij de eerste editie, stonden podia op de markt opgesteld. Dat bleek dit jaar niet mogelijk, al is het ’s Gravenhof als uitvalbasis misschien nog wel beter, zegt Berry Vink van Stichting Popcollectief Zutphen.

Zutphen kan zich qua omvang – uiteraard – nog lang niet meten met andere Bevrijdingsfestivals, zoals in Zwolle. Vink ziet evenwel zeker potentie voor Bevrijdingspop in Zutphen. ,,Op Koninginnedag is overal in deze regio veel te doen, maar op Bevrijdingsdag is de concurrentie een stuk minder heftig. Ik denk dat we wel iets hebben dat kan groeien. Dat zou mooi zijn. Het is nog onduidelijk of het een vervolg krijgt, we moeten het festival straks eerst evalueren, maar ik verwacht het wel.”

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com