Lawaaierige brommer blijkt gestolen motorfiets - GelreNieuws.nl

Lawaaierige brommer blijkt gestolen motorfiets

Geplaatst op 24 mei 2011, om 15:45 uur

DOETINCHEM – De politie heeft maandagavond 23 mei een 18-jarige jongen uit Doetinchem aangehouden voor heling van een motorfiets. Dit gebeurde op de Terborgseweg zijn woonplaats.

Naar aanleiding van klachten uit de buurt over een zeer lawaaierige bromfiets die iedere avond zonder verlichting over het fietspad tussen de Terborgseweg en de Frans Halsweg zou rijden, hield de politie die maandagavond een controle. Rond 23.30 uur hielden agenten de 18-jarige jongen staande. Hij reed op een soort scooter die geen kentekenplaten en verlichting voerde.

Bij de controle bleek dat het om een onverzekerde motorfiets ging, waarvan de jongen ook geen kentekenbewijs bezat. Daarnaast bleek hij ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Hij kon de agenten geen duidelijk verhaal geven over de herkomst van zijn voertuig. Hierop is de jongen aangehouden voor heling, aangezien agenten het vermoeden hadden dat de motor mogelijk van diefstal afkomstig was. De jongen is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De motorfiets is in beslag genomen voor verder onderzoek. Tegen de jongen wordt in elk geval proces-verbaal opgemaakt, ook voor het rijden zonder rijbewijs, het rijden zonder geldige verzekering en het rijden zonder kenteken.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com