Nieuwe hoogwerker brandweer IJsselstreek - GelreNieuws.nl

Nieuwe hoogwerker brandweer IJsselstreek

Geplaatst op 27 mei 2011, om 18:35 uur


ZUTPHEN –
De brandweer IJsselstreek heeft sinds vandaag de beschikking over een splinternieuwe hoogwerker. De hoogwerker is gestationeerd op de brandweerkazerne in Zutphen. Het voertuig is regionaal inzetbaar.

De oude hoogwerker veldeed niet meer aan nieuwe strengere eisen. Ook waren de onderhoudskosten te hoog. Bij aanschaf van een nieuwe hoogwerker zouden de kosten lager uitvallen. De gemeenteraad besloot daarom in 2009 dat de hoogwerker vervangen moest worden.

De aanbesteding voor de nieuwe hoogwerker werd uitgeschreven en de oude hoogwerker werd verkocht. Medio februari werd de oude hoogwerker afgestoten, maar de nieuwe hoogwerker liet onverwacht langer op zich wachten. In de tussentijd werd gebruik gemaakt van een leenhoogwerker.

De nieuwe hoogwerker voldoet aan de laatste veiligheids- en ARBO eisen. De hoogwerker is door de firma Bronto Skylift in Finland gebouwd op een onderstel van Volvo.

De kosten van de hoogwerker bedragen ruim een half miljoen euro. De nieuwe hoogwerker is het slotstuk. De afgelopen twee jaar is het complete wagenpark van de brandweerpost in Zutphen vervangen.