Politie onderzoekt bedreiging

Geplaatst op 6 mei 2011, om 14:13 uur

ULFT/ HENGELO – De politie stelt een onderzoek in naar een incident dat zich donderdagmiddag 5 mei afspeelde op de Bongersstraat in Ulft. Hierbij is een vrouw bedreigd en zou er mogelijk  een vuurwapen gezien zijn. Later op de avond heeft de politie in Hengelo (Gld.) vier verdachten aangehouden. De politie zoekt getuigen van het incident.

De vrouw zou die middag rond 16.00 uur bezoek hebben gehad van vier mannen. Zij zouden de deur van haar woning hebben ingetrapt en haar hebben bedreigd met een slagwapen. Ook was mogelijk sprake dat één van de mannen een vuurwapen had. Vervolgens was het viertal in een blauwe auto verdwenen. De politie trof de auto later op de avond in Hengelo (Gld) aan. Bij de auto stonden vier mannen die aan het opgegeven signalement voldeden. De vier, van 28 en 29 jaar en afkomstig uit Zutphen en Hengelo (Gld.), zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.  Aangezien er mogelijk sprake was van een vuurwapen, heeft de politie hen gecontroleerd één voor één aangehouden. Bij onderzoek werd geen vuurapen aangetroffen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Uit een eerste onderzoek blijkt, dat één van de verdachten, een 29-jarige man uit Zutphen, niet bij het incident betrokken is geweest. Hij is op vrije voeten gesteld. De overige drie verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Mogelijk heeft het incident te maken met een zakelijk geschil. De politie maakt proces-verbaal op.

Getuigen van het incident in Ulft wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844. Dit kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.