Politie ontmantelt hennepkwekerijen

Geplaatst op 18 mei 2011, om 15:31 uur

DIDAM/DOETINCHEM – De politie heeft dinsdag 17 mei een tweetal hennepkwekerijen ontmanteld in de Achterhoek. Het gaat om een kwekerij met 864 planten aan de Holthuizerstraat in Didam en een kwekerij met 396 planten aan het Gentiaanveld in Doetinchem.

Allebei de kwekerijen zijn op woensdagmorgen ontmanteld. In Didam bevond de hennepkwekerij zich in een schuur. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De politie heeft een 43-jarige man uit Almere die op het moment van de ontmanteling aanwezig was, aangehouden en in verzekering gesteld. Er wordt nog onderzocht of hij alleen handelde. Tegen hem volgt proces-verbaal.

In Doetinchem werd de hennepkwekerij in een woning aangetroffen. Zowel op zolder als op de eerste verdieping werden de planten gekweekt. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt. Bij deze ontmanteling is de 47-jarige bewoonster en een 45-jarige Doetichemmer aangehouden. De vrouw is na verhoor weer heengezonden, de man is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Alle planten en apparatuur zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie is een onderzoek gestart naar de betrokkenen en verdachten van de twee hennepkwekerijen. Daar waar sprake was van het illegaal aftappen van stroom legt de energieleverancier vermoedelijk een naheffing op.