School Hengelo beschadigd door brand

Geplaatst op 1 mei 2011, om 17:56 uur


HENGELO (G.) –
Een kleine maar toch zeer felle brand heeft zondagmiddag forse schade toegebracht aan een bijgebouw van de Ds. J.L.Piersonschool aan de Schoorstraat in Hengelo (Gld.). Niemand raakte gewond.

De brand werd rond half vier ontdekt en woedde aan de achterkant van het bijgebouw. Enkele containers die achter het gebouw stonden hadden vlam gevat. Het vuur was overgeslagen naar het bijgebouw en de coniferenhaag van de buren. Brandweerlieden uit Hengelo en Vorden hadden het vuur snel onder controle. Het bijgebouw dat een noodlokaal en twee kantoorruimtes huisvest raakte zwaar beschadig. De muur aan de achterkant van het gebouw werd door de brandweer gesloopt om het vuur goed te kunnen blussen. Volgens de directeur van de school liep de binnenkant van het gebouw voornamelijk waterschade op. ,,Er zal nog hard gewerkt moeten worden om het gebouw na de vakantie te kunnen gebruiken.”

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie gaat uit van brandstichting en is na de brand een buurtonderzoek gestart. Eventuele getuigen kunnen zich bij de politie melden via 0900-8844.