Te snelle bestuurders betrapt

Geplaatst op 2 mei 2011, om 17:33 uur

UDDEL – Het team Verkeershandhaving van de politie heeft op zondag 1 mei op verschillende locaties in Uddel snelheidscontroles gehouden. De rijbewijzen van een 17-jarige bromfietser uit Nijkerkerveen en van een 24-jarige automobilist uit Putten werden ingevorderd. De Puttenaar reed 81 kilometer te hard.

Een verkeerssurveillant zag omstreeks 16.30 uur de bromfietser met hoge snelheid over de Amersfoortseweg in Uddel rijden. Na een meting bleek dat hij 73 kilometer per uur reed, terwijl voor een bromfiets maximaal 40 is toegestaan. Het rijbewijs van de jongen werd ingevorderd. Op de Kootwijkerweg bij Uddel trof de agent omstreeks 17.20 uur een auto aan die met een opvallend hoge snelheid reed. Na een meting bleek dat hij 161 kilometer per uur reed, waar 80 is toegestaan. De Puttenaar overschreed de maximum snelheid met 81 kilometer per uur. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen beide weggebruikers wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ook op de Elspeterweg en de Meervelderweg hield de politie snelheidscontroles met een radarauto. Bij 179 weggebruikers valt binnenkort een boete op de deurmat. Op de Elspeterweg passeerde een automobilist de radarauto met 156 km per uur terwijl ook daar maximaal 80 kilometer per uur is toegestaan. Hij kon niet worden staande gehouden.

De politie houdt regelmatig snelheidscontroles, omdat zij een bijdrage wil leveren aan de verhoging van de verkeersveiligheid en het terugdringen van het aantal ongelukken.