Arrestatieteam houdt verwarde man aan

Geplaatst op 20 juni 2011, om 16:21 uur

HARDERWIJK – Zondag 19 juni heeft de politie een 41-jarige man uit Harderwijk aangehouden die de inboedel van zijn woning had vernield en zichzelf en zijn vrouw en drie jonge kinderen had opgesloten in zijn woning.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie ontving even na 20:30 uur een melding over wat er in de woning in de wijk Drielanden gaande was. De man zou de inboedel aan het vernielen zijn en zichzelf en zijn gezin hebben opgesloten in de woning. Toen de hulpdiensten arriveerden bleek de man inderdaad ramen en deuren te hebben gebarricadeerd. Hij bedreigde de politieagenten, ondermeer met een mes, en weigerde met hen in gesprek te gaan, zijn gezin de woning te laten verlaten of hulpverleners binnen te laten.

In verband met de dreigende houding van de man richting de politie is een arrestatieteam ingezet. Leden van dit team hebben de man in de woning overmeesterd en aangehouden. De man is ter controle ter plekke door ambulancemedewerkers nagekeken, maar bleef ongedeerd. Hij is vervolgens naar het politiebureau gebracht waar hij is ingesloten. In verband met de psychische gesteldheid van de man is de hulpverlening ingeschakeld. De man is maandagochtend bezocht door een GGD-arts. Zijn vrouw en kinderen, die ook ongedeerd bleven, zijn opgevangen door familieleden.