Inzittenden auto in McDrive in slaap - GelreNieuws        

Inzittenden auto in McDrive in slaap

Geplaatst op 11 juni 2011, om 16:32 uur

HEERDE – De politie ontving in de nacht van vrijdag op zaterdag een opmerkelijke melding; in de McDrive aan de Eperweg in Heerde waren de inzittenden van een auto voor het loket in slaap gevallen en niet meer wakker te krijgen, naar later bleek door drugsgebruik.

De bestuurder van de auto, een 26-jarige man uit Epe, bleek rond 00:30 uur eten te hebben besteld en bij het afhaalluik, waar even gewacht moest worden op de bestelling, in slaap te zijn gevallen. Ook zijn bijrijdster was in diepe slaap toen de politie arriveerde. Beiden reageerden niet op aanspreken en aanroepen, maar de politie heeft ze uiteindelijk, met moeite, toch wakker gekregen. Een getuige had de man op de bestuurdersstoel de McDrive in zien rijden en deze is dan ook direct aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol en/of drugs.

De auto is doorzocht en hierbij is zowel weed als GHB aangetroffen. Hierop is de man ook aangehouden wegens overtreding van de Opiumwet. Op het politiebureau heeft een arts bloed afgenomen van de man en zijn rijbewijs is ingevorderd. De drugs zijn in beslag genomen. De politie onderzoekt de herkomst van de GHB en maakt proces-verbaal op tegen de Epenaar.