Levende vrouw doodverklaard - GelreNieuws.nl

Levende vrouw doodverklaard

Geplaatst op 14 juni 2011, om 19:45 uur

EIBERGEN – Zorgverzekeraar Menzis heeft een man uit het Gelderse Eibergen per brief gecondoleerd met het overlijden van zijn echtgenote. Dat terwijl de 57-jarige vrouw helemaal niet dood is.

Menzis schrijft in de brief aan de man dat de verzekering van de vrouw drie weken geleden is stopgezet en alle teveel betaalde premie wordt teruggestort.

De blunder is waarschijnlijk ontstaan omdat de Eibergenaar vorige maand wel het overlijden van zijn moeder meldde bij de zorgverzekeraar. Een woordvoerder van Menzis gaat in TC/Tubantia diep door het stof. Volgens hem zou er sprake zijn van een menselijke fout, waardoor er een dubbele uitschrijving heeft plaatsgevonden.

“Het overlijden wordt altijd gecontroleerd maar blijkbaar is hier iets misgelopen. We gaan onze organisatie zorgvuldig nalopen over hoe dit heeft kunnen gebeuren. Voor zover ik weet hebben we dit niet eerder meegemaakt.”

Overigens werd de fout ontdekt door de receptioniste van een tandartspraktijk, waar de ‘dode vrouw’ levend en wel verscheen voor een afspraak. Daarop werd Menzis gealarmeerd. De zorgverzekeraar heeft zijn excuses aangeboden.

Tekst: De telegraaf

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com