Man met zwaard doet passanten schrikken - GelreNieuws.nl

Man met zwaard doet passanten schrikken

Geplaatst op 22 juni 2011, om 11:34 uur

ERMELO – Passanten van een bedrijf aan de Oude Telgterweg in Ermelo zijn dinsdag 21 juni behoorlijk geschrokken. Op de parkeerplaats stond een man met een zwaard te zwaaien.

De gewaarschuwde politie kwam in actie en uiteindelijk bleek het om een beoefenaar van een vechtsport te gaan, die met een plastic zwaard z’n middagpauze vulde. Hij is op zijn gedrag aangesproken.

De politie kreeg kort na het middaguur en melding dat een man, kennelijk in verwarde toestand, met en zwaard stond te zwaaien op een parkeerterrein. Agenten gingen naar het opgegeven adres en zagen daar een oudere man allerlei gevechtsbewegingen maken. Een zwaard konden zij niet zien.

De man werd aangesproken en ging in eerste instantie gewoon door met zijn gevechtsbewegingen. In verband met hun veiligheid en die van het publiek sommeerden de agenten dat de man op zijn knieën moest gaan zitten en z’n armen moest spreiden. Aangegeven werd dat als hij dit niet deed hij gepepperd zou worden. Eindelijk voldeed de man, die nog geen woord had gezegd, aan de opdracht van de agenten. Hij werd geboeid en op dat moment kwam een collega van de man er aan. Hij gaf uitleg over het feit, dat de man een vechtsport beoefende en in hun pauze dit vaker deed. Het zwaard werd ook aangetroffen en bleek een plastic inschuifbaar zwaard te zijn. Betrokkene is op zijn gedrag aangesproken.