Meisje (18) van handtas beroofd in Apeldoorn

Geplaatst op 20 juni 2011, om 15:40 uur

APELDOORN – Een 18-jarig meisje uit Apeldoorn is zondagavond 19 juni op de Laan van Erica van haar handtas beroofd. De dief is er fietsend vandoor gegaan in de richting van de Matenpoort. De politie is op zoek naar getuigen.

Het meisje fietste rond 23.00 uur over de Laan van Erica in de richting van de Americahal, komend vanaf de Gildenlaan. Net na de kruising met de Drapeniersdonk kwam er een onbekende man naast haar fietsen die haar tot stoppen dwong. De man eiste de tas van het meisje en ging er vervolgens met de buit vandoor richting de spoorwegovergang. Daar stak hij de Laan van Erica over en verdween op het fietspad dat parallel langs de spoorweg loopt, in de richting van de Matenpoort. De dader is blank, ongeveer 1.75m lang, tussen de 20 en 30 jaar oud, heeft een gezet postuur en was donker gekleed, met capuchon en fietste op een zilverkleurige fiets.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie heeft de diefstal in onderzoek en is op zoek naar getuigen van het incident, of mensen die het signalement herkennen. Men kan hiervoor contact opnemen via 0900-8844 of anoniem 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).