Pand vol gas na diefstal leidingen

Geplaatst op 20 juni 2011, om 16:22 uur

TERBORG – De politie onderzoekt de diefstal van enkele meters koperen gasleidingen uit een leegstaand pand aan de Stationsweg in Terborg. Door de diefstal stroomde het pand vol gas en ontstond een gevaarlijke situatie.

De beheerder van het pand ontdekte de diefstal en de gaslucht in het pand op vrijdagmiddag 17 juni rond 17:30 uur. Toen hij een sterke gaslucht rook belde hij direct 112. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en ook zij constateerden een sterke gaslucht, die ook al te ruiken was buiten het pand. De politie heeft direct de omgeving afgezet en de brandweer is met maskers naar binnen gegaan en heeft de gaskraan dichtgedraaid en alle ramen en deuren open gezet.

De daders zijn vermoedelijk binnengekomen door de voordeur te forceren en hebben, waarschijnlijk zonder zich de risico’s te realiseren, enkele meters leidingen afgezaagd. De gasconcentratie in het pand was dusdanig hoog dat sprake was van explosiegevaar.

De politie onderzoekt de diefstal en roept mensen die afgelopen donderdag of vrijdag verdacht gedrag hebben gezien rondom het pand, om de politie te bellen via 0900-8844.

Ook in algemene zin benadrukt de politie dat het belangrijk is om de politie te bellen als personen zich verdacht ophouden in of rondom leegstaande panden.