Piloot overleden na vliegtuigcrash op Teuge - GelreNieuws.nl

Piloot overleden na vliegtuigcrash op Teuge

Geplaatst op 2 juni 2011, om 19:41 uur


TEUGE
– Een reclamevliegtuigje is op vliegveld Teuge bij het opstijgen gecrasht. De piloot, 28-jarige man uit Zutphen, raakte zwaargewond en overleed donderdagavond in het ziekenhuis. De piloot was volgens de politie de enige inzittende.

Het ongeluk gebeurde omstreeks drie uur vanmiddag. Het ging volgens ooggetuigen mis toen het vliegtuigje daalde om de reclamesleep op te pikken. De staart is gedeeltelijk van de romp geslagen. De piloot raakte zwaargewond en werd per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle gebracht. Donderdagavond overleed de man in het ziekenhuis.

De brandweer heeft rondom het wrak een schuimlaag aangebracht. Dat gebeurde uit voorzorg om eventuele brandbare vloeistoffen in te dammen.

Het ongeluk gebeurde onder de ogen van tientallen toeschouwers, die dachten op deze vrije en zonovergoten donderdag onbezorgd een dagje vliegtuigen te komen kijken. Onder de toeschouwers waren veel kinderen.

Het vliegveld werd na het ongeluk afgesloten. Vliegtuigen die op Teuge wilden landen, moesten uitwijken naar andere vliegvelden in de regio, zoals Lelystad.

Medewerkers van de Luchtvaartpolitie zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeluk. Volgens een woordvoerder van het KLPD kan dat wel enige dagen gaan duren. Getuigen die zich nog niet bij de politie hebben gemeld worden verzocht contact te leggen met 0900-8844.

Video: Omroepgelderland.nl