Politie waarschuwt voor mogelijke oplichters

Geplaatst op 8 juni 2011, om 17:20 uur

HARDERWIJK – De politie waarschuwt voor een groep Engels sprekende mannen die zich in Harderwijk vermoedelijk bezig houden met oplichtingspraktijken. De groep vraagt een aardig geldbedrag voor het reinigen van huizen, wat vervolgens maar half gebeurt.

Enkele  Engels sprekende mannen belden maandag 30 mei aan bij een bewoner van een huis aan de Rock and Rolldreef. Zij boden aan zijn huis te reinigen, wat zij dinsdag 2 juni gedaan, maar niet tot tevredenheid van de bewoner. De man heeft wel voor het werk betaald, aangezien de mannen nogal dreigend overkwamen.

Eerder die maand, op zaterdag 28 mei, belde vermoedelijk dezelfde mannen aan bij een buurvrouw. Zij weigerde de dienst, maar maandag 30 mei bleek haar huis gereinigd en eisten de mannen hier een geldbedrag voor.

De politie adviseert om alleen met gerenommeerde bedrijven in zee te gaan. De politie is een onderzoek gestart naar de mogelijk oplichtingspraktijken en is opzoek naar tips en getuigen. Getuigen kunnen de politie bellen via 0900-8844.