Politie zet 25 rechercheurs op schietincident

Geplaatst op 5 juni 2011, om 19:31 uur

DOETINCHEM – Een rechercheteam van de politie onderzoekt het schietincident waarbij zaterdagmiddag een 28-jarige man uit Doetinchem zwaar gewond raakte. De toestand van de man is nog altijd zorgelijk.

Om 15.15 uur werd bij de politie gemeld dat in een bos achter het Slingelandziekenhuis in Doetinchem, grenzend aan de 2e Loolaan en de Vennenlaan, geschoten zou zijn. Een eerste onderzoek wees uit een 28-jarige inwoner van Doetinchem bij het schietincident in zijn hoofd is getroffen. Hij is zwaar gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Getuigen gezocht

Volgens getuigen zijn na het schietincident vier personen weggerend. Inmiddels is duidelijk dat er mogelijk meer dan vier mensen betrokken zijn geweest bij dit incident. De politie is nog altijd nadrukkelijk op zoek naar mensen die gistermiddag iets hebben gezien of gehoord wat met het schietincident te maken kan hebben gehad. Dat kunnen personen zijn geweest, maar bijvoorbeeld ook wegrijdende voertuigen. De plek waar het schietincident heeft plaatsgevonden is ondermeer voor omwonenden en wandelaars een drukbezochte plek, dus de politie hoopt dat meer getuigen zich melden. Tot nu toe zijn enkele getuigen gehoord.

Direct na het incident is de politie een uitgebreid onderzoek gestart en is een rechercheteam samengesteld bestaande uit ongeveer 25 politiemensen. Het technische onderzoek ter plaatse is afgelopen nacht afgerond.

De politie vraagt getuigen die iets hebben gezien dat in verband kan worden gebracht met het schietincident, met klem te bellen met 0900 – 8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).