Politie zoekt bestuurder van Hyundai - GelreNieuws        

Politie zoekt bestuurder van Hyundai

Geplaatst op 13 juni 2011, om 11:58 uur

HATTEM – De politie is op zoek naar de bestuurder van een grijskleurige Hyundai die op dinsdag 7 juni op de A50 van Arnhem richting Zwolle, tussen Apeldoorn Noord en Vaassen, moest uitwijken naar de vluchtstrook om een aanrijding met een paarskleurige Porsche te voorkomen.

Dinsdagavond 7 juni is een 52-jarige man uit Zwolle aangehouden voor onverantwoord rijgedrag op de A50 ter hoogte van Hattem. Hij bleek ook gedronken te hebben en zijn rijbewijs is door de politie ingevorderd.

Een getuige meldde omstreeks 20.30 uur bij de politie, dat een automobilist bij het knooppunt Hattemmerbroek door de hoge snelheid met zijn auto uit de bocht was gevlogen, tegen de vangrail was gebotst en een andere auto had geraakt. Agenten troffen de man rond 21:00 uur en hielden hem aan. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd voor onverantwoord rijgedrag. Uit een blaastest bleek dat de man ook onder invloed van alcohol was. Op het politiebureau blies hij bij de ademanalyse een promillage van 1,2. Hiervoor kreeg hij een rijverbod van een aantal uur.

Een getuige meldde dat de bestuurder van de Porsche op de A50 van Arnhem richting Zwolle, tussen Apeldoorn Noord en Vaassen, bumperkleefde bij een grijskleurige Hyundai. Deze auto ging naar rechts en moest uiteindelijk helemaal uitwijken naar de vluchtstrook om een aanrijding met de Porsche te voorkomen. De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van de Hyundai en vraagt hem of haar contact op te nemen via telefoonnummer 0900 – 8844.