Rijbewijzen drankrijders ingenomen

Geplaatst op 26 juni 2011, om 20:20 uur

APELDOORN – De politie maakt proces-verbaal op tegen twee Apeldoorners die in de nacht van zaterdag op zondag 26 juni werden aangehouden voor het rijden onder invloed. Van beiden werd het rijbewijs ingevorderd.

Kort na middernacht zagen agenten twee mannen op een scooter rijden die geen helm droegen. De bestuurder ging bij het zien van de politie er vandoor, maar ging op een grasveld onderuit. De bestuurder, een 17-jarige Apeldoorner, bleek te hebben gedronken en blies op het politiebureau bijna 1.0 promille. Bij 0.2 promille ben je als beginnend bestuurder al strafbaar. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. Beiden kregen ook nog een bekeuring voor het niet dragen van een helm.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Om 03.40 uur zagen surveillerende agenten een auto nogal slingerend rijden. De bestuurder, een 46-jarige Apeldoorner, werd gecontroleerd en hij had gedronken. Op het politiebureau blies hij ruim 1.4 promille, reden om het rijbewijs in te vorderen. Tegen betrokkene wordt proces-verbaal opgemaakt.