Trio verdacht van overvallen in Doetinchem

Geplaatst op 25 juni 2011, om 16:09 uur

DOETINCHEM – De politie heeft drie Doetinchemmers aangehouden. Zij worden ervan verdacht in wisselende samenstelling twee gewelddadige overvallen in Doetinchem te hebben gepleegd. Twee van hen zitten nog in voorlopige hechtenis.

Een rechercheteam heeft de afgelopen periode uitgebreid onderzoek gedaan naar twee gewelddadige overvallen die in Doetinchem hadden plaatsgevonden. In het onderzoek werden naast de slachtoffers ook verklaringen van getuigen opgenomen. Het aantal tips bleef beperkt. Eind maart kon de eerste verdachte worden aangehouden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Overvallen
Op donderdag 20 januari vond er omstreeks 21.00 uur een gewapende overval plaats op de supermarkt C1000 aan de Houtsmastraat. Rond dat tijdstip, het was tegen sluitingstijd, kwamen twee gemaskerde jongemannen de C1000 via de hoofdingang binnenlopen. Een caissière werd zeer gewelddadig bedreigd. Zo kreeg zij onder meer een vuurwapen op haar hoofd gezet. De overvallers gingen er vervolgens met geld vandoor.

Twee weken later, op donderdag, 3 februari werd omstreeks 21.30 uur, een gewapende overval gepleegd op cafetaria Rozengaarden aan Potgieterstraat. Eén van de personeels-leden werd aan haar haren meegesleept en moest onder dwang de kassa openen. Het geld werd door de overvallers uit de kassa gegrepen. De daders zijn hierna weggerend.

Politieonderzoek
Het politieonderzoek wees uit dat twee 17-jarige Doetinchemmers de overval op supermarkt C1000 vermoedelijk hadden gepleegd, waarna beiden konden worden aangehouden.

Bij verder onderzoek bleek dat één van hen zich vermoedelijk ook schuldig had gemaakt aan de overval op snackbar Rozengaarden. De verdenking was, dat hij de overval met een andere verdachte had gepleegd. Deze verdachte betrof een 19–jarige inwoner uit Doetinchem.

Eén van de 17-jarigen is weer op vrije voeten gesteld; de andere twee verdachten zitten nog vast.

De slachtoffers van beide overvallen zijn over de ontwikkelingen in het onderzoek geïnformeerd.