Veel hardrijders op N332

Geplaatst op 28 juni 2011, om 17:47 uur

LAREN (G.) – De politie heeft maandag 27 juni op de N332 bij Laren (Gld.) een snelheidscontrole gehouden. De politie controleert hier vaker omdat in het afgelopen jaar bij ongevallen op deze verbindingsweg tussen Lochem en de A1 meerdere gewonden en zelfs drie doden te betreuren waren. De controles moeten de verkeersveiligheid vergoten.

Op het bovengenoemde weggedeelte vonden er het afgelopen jaar meerdere ernstige ongevallen plaats. In dat jaar waren er zelfs drie doden te betreuren bij ongevallen op deze verbindingsweg. Opgemerkt moet worden dat niet alle gevallen met overschrijding  van de snelheid te maken hadden. Vaak ging het ook om voorrangsfouten, aangezien deze provinciale weg meerdere aansluitingen heeft. Snelheid is dan wel vaak medeoorzaak met betrekking tot de ernst van het letsel.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Van de ruim 2600 passanten reden gedurende de controle op maandag 104 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 146 km/u, terwijl daar maximaal 100 km/u daar is toegestaan. De overtreders krijgen hun bekeuring thuisgestuurd.

De politie hoopt dat weggebruikers hun snelheid aanpassen op deze tweebaansweg om zo een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid. De politie zal regelmatig toezicht op deze weg houden.