Veel wateroverlast - GelreNieuws        

Veel wateroverlast

Geplaatst op 6 juni 2011, om 20:10 uur


EERBEEK/ZUTPHEN/EEFDE
– De hevige regenval heeft maandag aan het eind van de middag en begin van de avond grote overlast veroorzaakt. Veel straten kwamen blank te staan.

In Eerbeek kwam zoveel water naar beneden dat op sommige plaatsen het riool het niet meer aan kon. In sommige straten werden putdeksels weggespoeld en kwam het water met grote kracht uit het riool stromen. Aan de Loenenseweg hakten bewoners met beitels de stoep kapot, zodat het water weg kon.

In Zutphen was het spoorviaduct van de Weg naar Voorst N345 volgelopen. Daardoor was de weg lange tijd afgesloten met een verkeerschaos tot gevolg. Er stonden, met name Zutphen in, lange files. Volgens een woordvoerder van de politie stond het verkeer richting Zutphen al bij Klarenbeek vast.

Ook in Eefde veroorzaakte de regen grote problemen. Enkele straten en een aantal woningen kwamen blank te staan. Sporthal De Stuw liep ook onder water.

De harde windstoten die met de onweersbuien gepaard gingen deden enkele takken afbreken. Aan het Lunetteplein in Zutphen belandde een tak bovenop een geparkeerde auto. En aan de Dotherdijk in Eefde werd de weg versperd door een omgewaaide boom.