Veulens mishandeld in de Achterhoek

Geplaatst op 17 juni 2011, om 18:00 uur

LOCHEM – Drie dode veulens in de Achterhoek in een maand tijd zorgen voor een raadsel. De politie vraagt namens de eigenaren tips over de gebeurtenissen. In één geval is er waarschijnlijk sprake van mishandeling van het dier en een dierenarts heeft dit veulen moeten laten inslapen.

Twee meldingen over dode veulens die in de maand mei in de Achterhoek waren aangetroffen (Lochem en Ruurlo) èn de media-aandacht over deze gebeurtenissen, zorgden begin juni voor een melding over de mogelijke mishandeling van een ponyveulen in het buitengebied van de gemeente Lochem. Dit zou ook in de maand mei gebeurd zijn. Het dier werd zwaar gewond met gebroken achterbenen in een wei aangetroffen. Een dierenarts heeft het veulen moeten laten inslapen.

Bij de eerste melding uit Lochem werd het veulen enkele dagen na de geboorte dood in een greppel gevonden. In Ruurlo werd het diertje dood op het gazon van de buurvrouw gevonden. Bij deze meldingen was geen zichtbaar letsel aanwezig.

De politie is druk bezig met een inventariserend onderzoek om duidelijkheid te krijgen over het gebeurde. Er is contact met deskundigen om vooral over het laatste geval duidelijkheid over het letsel te krijgen.

Informatie is welkom bij de politie Lochem via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

Bijgevoegde foto’s kunnen als schokkend worden ervaren: