DNA-match zorgt voor aanhouding

Geplaatst op 6 juli 2011, om 14:12 uur

VORDEN – De politie heeft eind juni een 27-jarige man uit de gemeente Bronckhorst aangehouden. Hij wordt verdacht ingebroken te hebben in twee vakantiewoningen in Vorden. Door een DNA-match kwam de politie hem op het spoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

In januari 2010 vonden op een recreatiepark aan de Enzerinckweg in Vorden twee inbraken in vakantiewoningen plaats. Bij de inbraken werden huishoudelijke artikelen en ook tuin-gereedschap gestolen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Het Team Forensische Opsporing heeft destijds een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. Er  werden sporen veilig gesteld en aan het Nederlands Forensisch Instituut aangeboden. Dit heeft onlangs tot een match geleid en de politie heeft een 27-jarige inwoner uit de gemeente Bronckhorst aangehouden.

Hij legde een verklaring af en hij bleek zelfs nog enkele spullen in zijn bezit te hebben. Het ging om een bladblazer, een videorecorder en een grastrimmer. Deze spullen worden aan de gedupeerde teruggegeven.

De politie maakt ook proces-verbaal op tegen een 25-jarige plaatsgenoot. Hij wordt verdacht van heling van een tv. Het proces-verbaal tegen de verdachte van de inbraken is nagenoeg afgerond.