Duo aangehouden voor auto-inbraken

Geplaatst op 11 juli 2011, om 21:31 uur

HOENDERLOO – De politie heeft vrijdagmiddag 8 juli twee 39-jarige mannen aangehouden na auto-inbraken op een parkeerterrein in Hoenderloo. Agenten in burgerkleding surveilleerden op parkeerterreinen omdat er de laatste weken veel aangiftes van autokraken bij de politie waren binnengekomen.

Agenten surveilleerden vrijdagmiddag in burgerkleding op meerdere parkeerplaatsen in het buitengebied van Apeldoorn. Reden voor deze surveillances zijn meerdere recent binnengekomen aangiftes. Rond 14:30 uur zagen de agenten dat twee mannen zich verdacht gedroegen bij geparkeerde auto’s op een parkeerterrein aan de Miggelenbergweg in Hoenderloo. Het duo reed vervolgens weg richting Beekbergen. Aan de Arnhemseweg zijn ze staande gehouden en agenten hebben hen gecontroleerd. Er bleken meerdere goederen in hun auto te liggen die mogelijk van diefstal afkomstig waren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Auto-inbraken
Ondertussen meldden er zich twee auto-eigenaren bij de politiemeldkamer die ontdekt hadden dat er in hun auto was ingebroken. De auto’s stonden geparkeerd op een parkeerterrein aan de Woeste Hoefweg in Hoenderloo.

Aanhouding
De 39-jarige mannen, beide zonder vaste woon- of verblijfplaats, hadden geen duidelijke verklaring voor hun aanwezigheid in de omgeving. Ze zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het tweetal is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de inbraken en de betrokkenheid van het duo in onderzoek.