Fietsster overleden bij ongeval Vethuizen

Geplaatst op 7 juli 2011, om 17:38 uur

VETHUIZEN – De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van een ongeval tussen een fietsster en een vrachtwagen in Vethuizen waarbij op donderdag 7 juli een 84-jarige vrouw uit Doetinchem om het leven is gekomen. De vrouw heeft een over de voorrangsweg rijdende vrachtwagen vermoedelijk te laat opgemerkt.

Het ongeval werd omstreeks 12.50 uur gemeld. Direct was duidelijk dat het om een zeer ernstig ongeval tussen een fietsster en een vrachtwagen ging. De vrouw reed met een familielid over de Laarstraat. Bij de voorrangskruising wilde zij vermoedelijk oversteken richting de Holhuizerstraat. Kennelijk heeft zij een uit de richting Azewijn naderende vrachtwagen te laat opgemerkt. Bij het ongeval dat volgde, raakte zij dusdanig gewond dat zij ter plaatse aan haar verwondingen is overleden.

De chauffeur, een 26-jarige man uit Staphorst, en het familielid zijn opgevangen en voor hen wordt slachtofferhulp geregeld. De Verkeersongevallendienst van de politie stelt een nader onderzoek in.