Grote brand in woning en restaurant

Geplaatst op 8 juli 2011, om 16:01 uur

DREMPT – Op donderdagavond 7 juli is er een brand ontstaan in een complex aan de Zomerweg in Drempt. In het complex zijn een restaurant, café, kinderparadijs en woning gevestigd. De woning en het restaurant brandden volledig uit. Er is niemand gewond geraakt.

De brand is rond 22:00 uur bij de hulpdiensten gemeld. Toen de brand uitbrak was er niemand in de woning en het restaurant aanwezig. De brandweer is direct met groot materieel uitgerukt. Bij de brand kwam veel rook vrij en omdat er asbest in het dak verwerkt was adviseerde de hulpdiensten, uit voorzorg, om ramen en deuren te sluiten. Uit metingen van de brandweer bleek dat er geen gevaar was voor omwonenden. De omgeving van het pand is afgezet, de vrijgekomen asbestdeeltjes worden verwijderd. De oorzaak van de brand is onbekend, de politie zoekt getuigen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Onderzoek
De technische recherche van de politie doet samen met het team brandonderzoeken van de brandweer onderzoek naar de oorzaak van de brand. Omdat er nog veel onduidelijk is over de oorzaak roept de politie getuigen op om zich te melden via 0900-8844.