Man aangehouden met vals identiteitsbewijs en gaspistool

Geplaatst op 22 juli 2011, om 14:20 uur

APELDOORN – De politie doet onderzoek naar een 32-jarige man uit Apeldoorn in verband met het bezit van een vals identiteitsbewijs. Ook onderzoekt de politie het illegale bezit van een gaspistool en mogelijke betrokkenheid bij inbraken door deze verdachte.

De man is op donderdagmiddag 14 juli aangehouden en in de woning waarin hij verbleef is een gaspistool aangetroffen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Naar aanleiding van enkele tips heeft de politie op donderdag 14 juli een onderzoek ingesteld in een woning in de Apeldoornse wijk Zevenhuizen. In de woning troffen agenten een 32-jarige man uit Apeldoorn die in het bezit bleek te zijn van een vals identiteitsbewijs en een illegaal gaspistool. De Apeldoorner is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het aangetroffen gaspistool is in beslag genomen.

Tijdens het ingestelde onderzoek ontstond het vermoeden dat de man mogelijk betrokken is bij enkele woninginbraken in Apeldoorn. De betrokkenheid van de Apeldoorner bij de inbraken wordt onderzocht.

Op maandag 18 juli is de Apeldoorner voorgeleid aan de Rechter-commissaris in Zutphen. Hij is in bewaring gesteld voor het bezit van een vals identiteitsbewijs. De politie kan nog niet zeggen bij welke woninginbraken de man mogelijk betrokken is. Het onderzoek naar de inbraken wordt voortgezet.