Man aangehouden na verkeersongeval

Geplaatst op 3 juli 2011, om 16:28 uur

ZUTPHEN – Een 49-jarige inwoner van Zutphen is zaterdag 2 juli aangehouden na een verkeersongeval op de Lansinkweg in Zutphen. De man wordt verdacht van zware mishandeling.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie kreeg omstreeks 15.00 uur de melding dat op de Lansinkweg in Zutphen een personenauto, bestuurd door de 49-jarige man uit Zutphen, en een 42-jarige wielrenner uit Helmond met elkaar in botsing waren gekomen. De wielrenner raakte door de aanrijding licht gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleek dat hij een gekneusde pols, een bloeduitstorting en een snijwond aan de aanrijding had overgehouden.

Voorafgaand aan de aanrijding hadden beide mannen een conflict gehad over het feit dat de 42-jarige wielrenner op de Den Elterweg in Zutphen door rood licht was gereden. De 49-jarige man sprak de wielrenner hier op aan. Beiden vervolgden daarna hun weg in dezelfde richting. Hierbij zou de automobilist de fietser verschillende keren gehinderd hebben.

Omstreeks 15.00 uur reed de wielrenner over de Lansinkweg in Zutphen en zag dat een auto hem naderde. Deze auto reed zo dicht langs de wielrenner heen, dat hij de wielrenner met de autospiegel raakte. Hierdoor kwam de wielrenner ten val, waarbij hij licht gewond raakte.

De bestuurder van de auto bleek de man te zijn waarmee de wielrenner enige tijd daarvoor in conflict was geraakt. De 49-jarige automobilist is aangehouden op verdenking van zware mishandeling. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er exact is gebeurd.