Onderzoek dodelijk ongeval afgerond - GelreNieuws        

Onderzoek dodelijk ongeval afgerond

Geplaatst op 7 juli 2011, om 17:25 uur

AALTEN – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 24-jarige Pool, die woonachtig is in Duitsland. Hij wordt er van verdacht de bestuurder te zijn geweest van een auto die op vrijdag 3 juni betrokken was bij een eenzijdig ongeval op de Boterdijk in Aalten, waarbij een inzittende om het leven kwam. 

Deze man, een 22-jarige Pool, overleed een dag later als gevolg van zijn verwondingen. De 24-jarige man bleek alcohol gedronken te hebben en had geen rijbewijs.

Het ongeval gebeurde op vrijdagavond 3 juni rond 21:30 uur. De bestuurder van de betreffende auto is vermoedelijk na een kruising met z’n voertuig in de berm terecht gekomen waardoor hij de macht over het stuur verloor. Hij botste tegen twee bomen en twee verkeersborden en de auto kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. De twee inzittenden, 22- en 24 jaar, werden uit de auto geslingerd. Zij raakten zwaar gewond en zijn overgebracht naar verschillende ziekenhuizen. De 22-jarige man is een dag later in het Medisch Spectrum Enschede aan zijn verwondingen overleden.

Bestuurder
De politie heeft de exacte toedracht van het ongeval onderzocht. Het vermoeden was dat de 24-jarige de auto had bestuurd. Aan de hand van aangetroffen sporen op de bestuurdersplaats is dit vermoeden bevestigd.

Alcohol
Kort na de aanrijding werd er ook bloed afgenomen van deze 24-jarige man. Uit het onderzoek bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) bleek, dat hij onder invloed van alcohol was. Er is een promillage van ruim 1.5 vastgesteld. Dit is ruim zeven keer het maximum promillage voor beginnend bestuurders. Onder deze categorie valt de man omdat hij niet in bezit bleek te zijn van een rijbewijs. Er wordt nog onderzocht of er naast alcohol- ook sprake was van druggebruik.

Proces-verbaal
Tegen de 24-jarige man wordt onder meer proces-verbaal opgemaakt voor het veroorzaken van een dodelijk ongeval, het rijden onder invloed van alcohol en het rijden zonder rijbewijs.

Zie ook: Pool (22) overleden na ongeval Aalten