Politie klaar voor Zwarte Cross - GelreNieuws        

Politie klaar voor Zwarte Cross

Geplaatst op 14 juli 2011, om 10:51 uur

LICHTENVOORDE – Komend weekend staat het buitengebied van Lichtenvoorde in het teken van Zwarte Cross festival 2011. Een gezellig festival waarop ook de politie zich goed heeft voorbereid om het gemoedelijk en vooral veilig te laten verlopen. 

Tijdens de voorbereiding heeft de politie samengewerkt met de organisatie van het festival, de gemeente Oost Gelre, de brandweer en de GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen). De politie houdt zich vooral bezig met handhaving van de openbare orde en verkeerscontroles waarbij alcohol een belangrijk aspect is. De ervaring is, dat kleine voorvallen op het terrein door de organisatie heel goed worden opgepakt. Gaat het om echt strafrechtelijke zaken zoals vernieling of mishandeling, dan wordt de politie ingeschakeld.

Politiepost
Op het festivalterrein is er een politiepost gevestigd van waaruit alle dienstdoende agenten hun dienst beginnen. De politie is dus 24 uur per dag beschikbaar, waardoor bezoekers gedurende het hele weekend bij de politie terecht kunnen. Ook dit jaar wordt weer gebruik gemaakt van de modernste communicatiesystemen om agenten op het terrein te kunnen ‘volgen’.

Twitter
De politie, de gemeente Oost Gelre en de organisatie van de Zwarte Cross twitteren tijdens het festival. In de tweets van de instanties gebruiken zij de hashtag: #zwartecross.