Politie onderzoekt herkomst koperen kabels

Geplaatst op 4 juli 2011, om 16:26 uur

ZUTPHEN – De politie onderzoekt de herkomst van een aantal koperen kabels. Op maandag 4 juli werden deze in alle vroegte aangetroffen op een aanhangwagen in de wijk Tichelkuilen in Zutphen. In verband met het onderzoek is een 21-jarige man uit die plaats aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 06.00 uur een melding van een verdachte situatie in de Zutphense Zuidwijken. Op een parkeerplaats aan de Tichelkuilen werd een aanhangwagen (dubbel-asser) met daarop een grote hoeveelheid koperen kabels aangetroffen. Het gaat om verschillende soorten kabels. Er zijn rode kabels bij (armdik) met een kern die uit drie delen bestaat. Ieder deel zit weer in een zwart omhulsel. Ook zijn er groene polsdikke kabels bij en gestript koper. Het vermoeden bestaat dat het materiaal van diefstal afkomstig is.

In een auto werd een 21-jarige Zutphenaar aangetroffen. Hij is aangehouden voor verhoor en ingesloten.

De politie onderzoekt de herkomst van de kabels en van de aanhangwagen. Zij vraagt ook tips over het gebeurde op de parkeerplaats in de wijk Tichelkuilen. Men kan bellen met 0900 – 8844. Anoniem kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.