Politie toont beelden overvaller op TV Gelderland - GelreNieuws.nl

Politie toont beelden overvaller op TV Gelderland

Geplaatst op 5 juli 2011, om 14:08 uur

APELDOORN – De politie beschikt over camerabeelden van een man, die ervan verdacht wordt meerdere overvallen in Apeldoorn te hebben gepleegd. De beelden worden op woensdagavond 6 juli getoond op TV-Gelderland, na de nieuwsbulletins die deze avond ieder uur worden uitgezonden.

Overvallen
In Apeldoorn zijn in 2010 en 2011 meerdere overvallen gepleegd. De politie heeft in het onderzoek naar deze overvallen inmiddels diverse aanhoudingen verricht. Afgelopen week konden nog aanhoudingen worden gemeld in het onderzoek naar de overval op een cafetaria in winkelcentrum de Eglantier.

Politieonderzoek
Uit onderzoek en analyse van de verklaringen van slachtoffers en getuigen èn het bestuderen van camerabeelden van beveiligingscamera’s bestaat het vermoeden dat sommige nog niet opgeloste overvallen door één en dezelfde verdachte zijn gepleegd.

Het gaat hierbij om overvallen die werden gepleegd op Euroland (29 oktober 2010) aan het Marktplein, een benzinestation aan de Arnhemseweg (28 januari 2011) en cafetaria Charly aan de Zwolseweg (21 april 2011) in Apeldoorn.

Overvaller
De overvaller is tussen de 30 en 40 jaar. Hij is rond de 1.65 -1.70 meter lang en heeft waarschijnlijk een blanke huiskleur. De man bedekte meestal zijn gezicht tijdens de overvallen en bedreigde zijn slachtoffers met een vuurwapen of iets wat daar op leek. In twee gevallen vluchtte hij te voet en een keer was hij op de fiets. Opvallend was dat hij vaak oversized kleding droeg.

Beveiligingsbeelden
Woensdag 6 juli worden beelden van beveiligingscamera’s van deze overvallen bij TV Gelderland getoond. Tips en informatie kunnen bij de politie worden gemeld via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Ook kan men met de Criminele Inlichtingen Eenheid contact leggen via 079 – 3458999.